Despre noi

 

Experiență. Excelență. Ecokit

 

Când am terminat de ridicat prima casă pe structura de lemn, armata era obligatorie. La fel și normele și standardele europene, pe care le respectăm de atunci cu strictețe. Nu am fi putut ajunge altfel la cele peste 500 de case ridicate în toata Europa. Proprietarii noilor case EcoKit se bucura acum de avantajele acestui sistem în Franța, Belgia, Spania, Italia sau Luxemburg. Bineînțeles, și în România !

Nu ne-am născut învățați. Am învățat însă de la cei mai buni, de la cei ce știu să aprecieze calitatea și noblețea acestui material natural. În Franța, care este o țară cu tradiție în construcția caselor pe structura de lemn, francezi considera ca lemnul aduce o valoare deosebita casei și ca este cel mai nobil material de construcție. Mai mult, 60% dintre ei intenționează să folosească lemnul în următorul proiect ce implica construirea, renovarea sau amenajarea casei.

De aceea, EcoKit a apelat la un transplant de sânge francez în companie care să-i confere un savoir-faire tehnologic. În fabrica EcoKit, de la Buhuși, Bacău (2000 m² hale producție – spațiu depozitare), casele sunt construite de oameni care iubesc și respecta lemnul, știind să obțină tot ce e mai bun de la el, respectând și aplicând procedurile : rindeluirea lemnului uscat (umiditate 14-16%) pe patru fete, tratarea acestuia împotriva dăunătorilor, efectuarea calculelor structurale. Toate acestea în fabrica  EcoKit,  cu ajutorul mesei de montaj indispensabilă în procesul de montare a panourilor, cu ajutorul centrului de tratare certificat de CTBA*. Departamentul de proiectare EcoKit utilizează softuri specializate în proiectarea caselor pe structura de lemn (CadWork, RoofCon-TrussCon, Woodengine, MITEK 20/20), pentru efectuarea calculelor structurale și pentru proiectarea de rezistenta.

Vorbind pe limba lui, am aflat direct de la lemn de ce și cum trebuie să îl folosim. Am aflat ca izolația termica oferită de un perete pe structura de lemn este de doua ori superioară unui perete de beton de aceeași grosime. Am aflat ca, alegând esența de lemn potrivită și aplicând un strat de protecție încă de la montaj în fabrica EcoKit, lemnul rezista perfect la umiditate si intemperii. În plus, lemnul este un material mai actual ca oricând, contemporan, modern și creativ prin excelenta. Natural, nobil si călduros, se integrează perfect în mediul ambiant. Varietatea stilurilor, esențelor și finisajelor permite obținerea unei game infinite de aspecte contemporane si moderne pentru arhitectura unei case.

Centre Technique du Bois et de l’Ameublement

 

Economie. Ecologie. Eficiență

 

Punctele tari ale aspectului ecologic și estetic sunt depășite doar de aspectul economic, eficiența energetică fiind superioară oricărui alt tip de construcții. Ecokit înseamnă economie, ecologie și eficiența.

Polivalent prin excelență, lemnul poate fi utilizat în acest tip de construcții atât la interior cât și la exterior. Izolant natural, organic, lemnul lasă casa să respire. Dacă adăugăm rolul foliilor anti-condens și anti-umiditate, ca și cel al vatei minerale, ajungem la o eficiență termică de invidiat care contribuie la diminuarea drastică a facturilor de energie.

Pe lângă economiile pe termen lung, deloc de neglijat, datorate nivelului ridicat de performanță energetică, eficiența EcoKit se traduce și prin rapiditatea construcției. O casă este ridicată de dimineață până seara, acest lucru fiind posibil datorită modularității EcoKit. Casa este construită în fabrica noastră, la temperaturi controlate, la adăpost de capriciile vremii, și supusă permanent unui control strict al calității de către specialiștii noștri romani și francezi.

Profitând de versatilitatea arhitectonică a unui case pe structura de lemn, EcoKit lasă la alegerea viitorului proprietar personalizarea casei, prin alegerea finisajelor exterioare și prin recomandarea unor parteneri profesioniști. EcoKit oferă și soluții de finanțare prin parteneriate cu instituțiile de finanțare care au programe destinate construirii de locuințe

COLABORATORI

Green Future
foisor.eu
foisor.eu
foisor.eu

Se procesează