Cu 500 de euro pe metru patrat poti avea si tu o casa moderna din lemn cum e cea din Bacau

Arhitectura moderna, finisaje impecabile si un ambient placut la interior. Proprietarii acestei case din Bacau au decis sa-si construiasca o locuinta din lemn pentru durata mica de executie, materialele de calitate si pretul foarte atractiv – 500 de euro pe metru patrat. Au apelat la arhitectul Radu Dobreanu pentru a le proiecta o casa spatioasa si luminoasa care sa le asigure confort pentru ei si pentru cei doi copii ai lor. Iar specialistul a luat in calcul toate dorintele lor, forma si orientarea terenului, evident si bugetul alocat. Asa ca le-a propus sistemul unei case pe structura de lemn de tip framing, adica una cu ziduri pefabricate care se monteaza pe santier, deci nu lemn cu lemn ca la casele din barne spre exemplu . Rezultatul? De exceptie!

Da, chiar daca vezi ca o parte din zidurile exterioare sunt tencuite sa stii ca de fapt toata casa este pe structura din lemn. Cei de la firma Ecokit, care au fabrica si atelierele la 5 kilometri de Bacau, si-au facut un renume prin calitatea pe care o ofera. Au si o filiala in Franta, unde alaturi de parteneri francezi au ridicat o multime de locuinte pe structura din lemn. La noi oamenii se uita mai mult la pret si nu aleg intotdeauna cele mai bune materiale, desi pretul de 500 de euro pe metru patrat inseamna mai mult decat o casa sanatoasa pentru toata viata. Inseamna o casa a carei factura pentru gaze si apa calda intr-o iarna grea, cum a fost in 2012-2013, a fost de doar 445 lei in decembrie-ianuarie, pentru o locuinta de 237 de metri pstrati cat are casa de fata. Cum e intr-o iarna mai usoara? Factura ajunge la 250 lei. Pai atat ne costa la bloc, nu intr-o casa mare ca asta!

Mi-a placut tare mult cum sunt combinate finisajele pe fatade. Desi forma casei e simpla prin modul de alaturare al lambriurilor si a suprafetelor tencuite imaginea casei este una foarte atractiva. Da, conteaza si gradina frumos amenajata de catre Verde Plus Decor Bacau care se vede pe ferestrele largi, ce asigura lumina din plin la interior. Dar cum e organizata casa? La parter are living, bucatarie, sufragerie, birou, baie, camera tehnica, garaj, iar la etaj are 3 dormitoare, un birou, dressing si doua bai. Desigur, la parter dupa cum poti vedea exista si o terasa spatioasa de circa 36 de metri patrati, iar aproape de ea un loc de gratar.

Si iri spuneam ca au ales o casa din lemn si pentru timpul scurt de executie. Cat a durat? Casa a fost ridicata in 2012. In luna mai au turnat fundatia si au lasat-o sa se usuce natural pana in iulie. N-am stiut, dar cica e musai sa lasi o fundatie sa se usuce minimum 21 de zile. Din iulie pana in octombrie a fost construita casa, deci in doar 3 luni de zile familia din Bacau a avut locuinta mult visata. Si da, ei n-au facut rabat de la calitate. Au ascultat constructorul de la izolarea cu vata bazaltica pana la ferestrele Rehau cu geamuri triple. O casa pana la urma ti-o faci pe viata, iar genul acesta de elemente si materiale de constructie nu le mai schimbi. Ferestrele, pe langa geamurile triple, sunt bicolore, deci au culori diferite la exterior si la interior. Tanarul cuplu mi-a spus ca nu a fost cu mult mai scump, dar ca arata mult mai bine si sunt multumiti de alegerea facuta.

Interiorul si l-au dorit modern, cat mai usor de intretinut si neaparat luminos. Pentru asta au aplelat la designerul Teodora Nicodim care le-a facut proiectul de amenajare interioara si i-a ajutat sa aleaga de la finisaje la decoratiuni ceea ce li se potrivea. Mie imi place tare mult lumina de la interior si faptul ca cele mai multe ferestre sunt orientate catre gradina ingrijita si verde, care cu timpul va deveni o adevarata oaza de verdeata. La cum arata casa mie nu mi s-a parut deloc scump pretul de circa 500 de euro pe metru patrat, iar faptul ca facturile sunt cum sunt pentru o locuinta atat de mare, caci e mare la 237 de metri patrati, e mai mult decat tentant. Uite, daca vrei sa iei legatura cu arhitectul Radu Dobreanu vezi site-ul lui aici, unde gasesti o multime de proiecte, iar pentru firma Ecokit vezi site-ul aici. Faina casa! Sper sa te inspire si pe tine!

Articol publicat pe blogul adelaparvu.com

COLABORATORI

EduCEV.ro
Rentakub.com
lakuburi.ro
foisor.eu
foisor.eu
foisor.eu
Se încarcă...