Casele din lemn, o alternativa tentanta

Peste 10-20 de ani, cand lucrurile se vor mai linisti si cei mici isi vor lua zborul, ma gandesc ca ne vom construi si noi o casuta intr-o zona linistita, aproape de Bacau. Momentan ma simt foarte bine in oras la bloc, dar odata cu varsta ajungi sa apreciezi avantajele unei case, sa te bucuri de liniste, de natura. Ma si vad iesind dimineata pe terasa pentru a imi bea cafeaua in timp ce pasarelele ciripesc. Stiu, sunt vise, dar daca nu avem vise si idealuri pentru ce traim?

Intre timp strang idei si fac planuri. Cea mai mare dilema cand vine vorba de constructia casei este daca va fi din caramidă sau va fi una ecologica si economica, din lemn. Stiu ca la noi este incetatenita ideea ca o casa rezistenta trebuie sa fie facuta din caramida, dar am discutat cu mai multi prieteni care si-au facut astfel de case, m-am uitat la facturile lunare pe care le platesc pentru incalzire, mai ales iarna, si incep sa am dubii asupra casei clasice din beton. Cand stii ca vei plati lunar sute de lei la gaz pentru incalzirea unei case cu 3-4 camere parca incepi sa cauti si alternative.

Casele din lemn incep abia acum sa fie apreciate de romani, din ce am aflat eu. La vreo 5 kilometri de Bacau se află Ecokit, un producator de case din lemn de calitate. Nu stiam ca sunt activi si online, de fapt cand m-au contactat pentru un concurs pe blog am fost putin surprins, dar am discutat acum cateva luni intamplator cu un reprezentant de-al lor si mi-a spus cateva chestii interesante:

  • Pana nu demult majoritatea clientilor care comandau case din lemn erau din Franta si Belgia, dar in ultimii ani au inceput sa apara si clientii romani, semn ca incepe si la noi sa se schimbe mentalitatea. Vedeti in portofoliul lor casele din lemn realizate.
  • Casele din lemn EcoKit sunt economice si ecologice, cheltuielile anuale cu utilitatile sunt mai mici decat in cazul unei case din beton, iar pretul poate fi egal sau chiar mai mic decat al unei case clasice din beton.
  • Casele din lemn sunt la fel de rezistente in timp ca si cele din beton, daca lemnul este tratat si prelucrat cum trebuie. Lemnul folosit in constructia caselor EcoKit este de cea mai buna calitate si detine certificatul CE, respectând cele 3 procese esentiale in prelucrarea lemnului: uscare, rindeluire-triere si tratare.
  • E o diferenta enorma intre casele din lemn facute de meseriasii amatori si cele facute de companii cu experienta in domeniu, cum sunt cei de la EcoKit.
  • Casele din lemn nu scartie, daca lemnul este tratat cum trebuie iar imbinarile sunt facute conform schemei de montaj.

Pe blogul EcoKit sunt mai multe articole utile despre casele din lemn si avantajele lor. Nu zic acum ca m-au convins 100% sa imi fac o casa din lemn, dar e o alternativa tentanta. Intre timp mai strang informatii.

Articol publicat pe blogul mariussescu

COLABORATORI

EduCEV.ro
Rentakub.com
lakuburi.ro
foisor.eu
foisor.eu
foisor.eu
Se încarcă...