RETETA ECOKIT- Ingrediente si mod de preparare (partea a III-a) - ECOKIT BLOG

Dupa cum am promis, continuam prezentarea ingredientelor Ecokit.

Astazi vom prezenta cateva elemente esentiale pentru izolatia termica de calitate, unul din avantajele de prim plan ale caselor pe structura de lemn. Elementele prezentate astazi contribuie din plin la scaderea costurilor cu incalzirea sau racirea, si pastreaza conditii ideale de umiditate si temperatura pentru materialele care alcatuiesc structura.

Dar sa le luam pe rand.

Folia bariera de vapori

Rolul barierei de vapori este foarte clar, si anume acela de a proteja impotriva vaporilor de apa. Aceasta opreste patrunderea vaporilor in structura si ajuta la eliminarea procesului de condens.

Folia bariera de vapori se monteaza pe partea interioara a peretilor si a tavanelor. Se foloseste si la mansarda.

Tot bariera de vapori etanseaza peretii exteriori impotriva infiltratiei vaporilor, ajutand astfel izolatia sa isi pastreze caracteristicile pe intraga durata de viata.  Stratul de aluminiu de pe suprafata sa reflecta caldura, care se reflecto intr-o mai buna termoizolare. O plasa din polietilena constribuie la intarirea structurii acesteia, ceea ce inseamna  rezistenta ridicata la rupere. Se utilizeaza impreuna cu benzi scotch, silicon, etc.

Printre caracteristicile principale ale foliei bariera de vapori amintim ca aceasta are o densitate de 90 g/m² si o valoare Sd (echivalenta la difuzie a grosimii stratului de aer) de  45+/-20 m. Folia este alcatuita din trei straturi.

Principalul avantaj al utilizarii foliei bariera de vapori este etanseizarea peretilor impotriva vaporilor si oprirea pierderilor de caldura din casa, aspect care nu trebuie neglijat atunci cand vine vorba de confort si de cheltuielile cu intretinerea !

Pe langa faptul ca este foarte usor de montat (aici e vorba de un avantaj pentru noi, constructorii… J), bariera de vapori imbunatateste considerabil izolatia termica.

Folia anticondens

Cunoscuta si sub numele de membrana de difuzie, folia anticondens este folosita ca strat de prima invelitoare sub invelitoarea acoperisului.

Una din fete este permeabila la vapori (fata care se monteaza spre astereala) iar cealalta fata este impermeabila (fata care va fi montata spre exterior) impiedicand intoarcerea umiditatii in structura materialelor de sub folie.  Functia principala este aceea de a proteja termoizolatia de precipitatii (ploaie si zapada) care pot cauza infiltratii in constructia acoperisului. Tot folia antincondens protejeaza, dupa cum ii spune si numele, si impotriva condensului care se formeaza sub invelitoarea de baza. Mai poate fi utilizata la placarea cu lambriu exterior din lemn, mai exact precede placarea efectiva a lambriului pe peretii exteriori ai constructiei.

Printre caracteristicile principale, amintim densitatea de 135 g/m², +/- 10% si o valoare Sd (echivalenta caracteristicile la difuzie a grosimii stratului de aer) de 0.007 + 0.01/-0.003. O folie anticondens este alcatuita tot din 3 straturi, ca si o folie bariera de vapori.

Folia anticondens permite difuzia spre exterior (in spatiul dintre invelitoare si astereala) a vaporilor din structura materialului termoizolant al acoperisului sau a capriorilor (umiditate remanenta) precum si a vaporilor acumulati accidental in acestia.

De asemenea, aceasta impiedica vaporii evacuati si transformati in condens sa intre inapoi in astereala sau in termoizolatie si faciliteaza evacuearea acestuia catre jgheaburi. Mai mult, tot aceasta folie protejaza astereala, capriorii si materialul termoizolant al acoperisului de eventualele infiltratii de apa care pot ajunge sub invelitoare si faciliteaza scurgerea acestor infiltratii catre jgheaburi.

Taguri

bariera de vapori termoizolare etanseizarea peretilor folia anticondens folie UV folie anticondens folie bariera de vapori.

COLABORATORI

Green Future
foisor.eu
foisor.eu

Se procesează