EcoKit demonteaza miturile din jurul caselor de lemn - ECOKIT BLOG

La EcoKit facem mereu diferenta intre lemnul prelucrat pe care-l folosim ca un material rezistent si flexibil de constructie si bustenii taiati din topor din care inca se mai fac si azi cabane in zone in care nu exista alte solutii.
Ei bine, in Romania moderna exista solutii moderne si astfel putem sa demontam cu aceeasi precizie cu care montam componentele unei case de lemn EcoKit si cele mai mari mituri care exista in legatura cu folosirea lemnului ca material de constructie pentru case de locuit sau chiar cladiri de anvergura.
Primul mit: Lemnul nu rezista in timp. Da. Chiar asa este, lemnul brut este un material moale, care daca e lasat in forma lui naturala, va fi repede si iremediabil atacat de procese biologice si chimice. Insa noi la EcoKit il transformam din lemn brut intr-unul din cele mai folosite materiale de constructie , il pregatim cu atentie, il tratatam impotriva agentilor biologici, il uscam in conditii optime, samd.
Pentru o constructie de calitate, este necesara respectarea etapelor si proceselor de prelucrare a lemnului. Lemnul folosit in constructia caselor EcoKit este de cea mai buna calitate si detine certificatul CE (semn ca este în conformitate cu specificațiile Uniunii Europene privind siguranta si sanatatea consumatorului, dar si a mediului) ce asigura respectarea intocmai a celor 3 procese esentiale in prelucrarea lemnului: uscare, rindeluire-triere si tratare. Pe langa acestea, in timpul procesului de netezire se elimina eventualele defecte ascunse ale materialului.
Marturie a rezistentei constructiilor de lemn stau o serie de case de lemn inca functionale din America de Nord, construite la inceputul secolului XVII. De asemenea, in Franta exista case de lemn cu o vechime de peste 500 de ani.
Pentru toti cei care vor sa afle in detaliu cum decurge acest proces, avem un articol detaliat aici pe blog pe aceasta tema: Cum ajunge lemnul un material de constructie rezistent.
Iar daca vreti sa cititi de ce o casa de lemn este chiar rezistenta si la cutremur, va invitam sa cititi si articolul pe aceasta tema.
Al doilea mit: lemnul scartaie. Da, atunci cand nu este perfect indreptat si cand imbinarile intre piese nu sunt perfecte, existand posibilitatea mobilitatii pieselor, o constructie de lemn poate crea zgomote neplacute.
De aceea toate constructiile noastre Ecokit sunt montate dupa o schema de montaj de la inceput stabilita, iar toate piesele si conectorii folositi sunt de la producatori omologati, piese galvanizate si cu marcaj CE. Fiecare element de lemn este repertoriat si numerotat, nimic nu este lasat la voia intimplarii.
De folosirea corecta si in cantitati suficiente a tuturor elementelor de conectare depide insasi verticalitatea cladirii. Am putea spune ca acele constructii care acum doar “scartaie” pot fi pe viitor chiar periculoase pentru locatari pentru ca aceste scartaieli pot fi un semn pentru probleme viitoare de rezistenta a intregii constructii.
Al treilea mit: casele de lemn trebuie sa semene cu o cabana. Singurul element pe care cele doua tipuri de constructii il au in comun este lemnul. Clientul este cel care alege stilul arhitectural al casei, orice proiect imaginat de acesta poate fi pliat pe o structura de lemn, gratie noilor tehnologii de proiectare. Prin imbinarea panourilor din care se realizeaza peretii se poate obtine un design modern, in care pot fi adaugate si alte elemente care sa confere aspectul unei case moderne. Puteti vedea pe site-ul nostru cateva din modelele de proiect standard pe care le putem oferi la cheie sau ne puteti contacta pentru a le povesti colegilor nostri din departamentul de proiectare la ce v-ati gandit.
Daca ati auzit si alte mituri despre casele de lemn, va invitam sa ni le semnalati si le vom trata intr-un articol viitor, aici pe blog.