ECOKIT BLOG – Despre Case de lemn de calitate Performanța energetică a caselor de lemn-obiect de cercetare prin parteneriat între Ecokit și Universitatea Tehnică Gheorghe Asache din Iași - ECOKIT BLOG


Când spui Ecokit spui case design. Spui case frumoase cu un excelent raport calitate preț. Dacă ar fi să facem o paralelă am putea compara casele noastre cu mașinile din gama medium-premium, iar o mașină din această gamă nu este căutată doar pentru design ci și pentru fiabilitatea și calitatea sa.

Poate nu am investit la fel de mult ca alții în mașini și echipamente, ci am preferat să ne concentrăm pe partea „ smart „ a activității noastre și anume în cercetare a performanți energetice, cercetare a comportamentului în timp , realizare de de spații arhitecturale optimizate care să corespundă diverselor bugete.

În acest scop, am încercat să îmbunătățim, de la an la an și de la proiect la proiect, comportarea clădirilor pe care le concepem în ceea ce privește interacțiunea cu mediul înconjurător. Am căutat mereu să deschidem parteneriate cu mediul academic pentru a transpune în practică rezultatele proiectelor de cercetare. Un astfel de parteneriat este și cel dezvoltat în cadrul PRODUSE SI TEHNOLOGII ECOINOVATOARE PENTRU EFICIENTA ENERGETICA IN CONSTRUCTII – «EFECON», din cadrul competiției POC, Axa1: CDI în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor, Acțiunea 1.2.3 Parteneriate pentru transfer de cunoștințe, ce se află în desfășurare în Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Construcții și Instalații, Departamentul de Construcții Civile și Industriale, sub conducerea directorului de proiect, doamna Prof.univ.dr.ing. Dorina Nicolina ISOPESCU.

În cadrul proiectului mai sus menționat societatea noastră a propus o tema de cercetare, care s-a încheiat printr-un contract de cercetare, subsidiar proiectului, cu titlul „ CERCETĂRI ÎN VEDEREA ÎMBUNĂTĂȚIRII COMPORTĂRII HIGROTERMICE A CONSTRUCȚIILOR EFICIENTE ENERGETIC . Din echipa de cercetare fac parte Ș.l.dr.ing. Ioana ENȚUC, Dr.ing. Sebastian MAXINEASA și Drd.ing. Iulian ZAPODEANU, echipa fiind condusă de Ș.l.dr.ing. Marian PRUTEANU. Din partea societății noastre director de proiect este Carmen Mihaela ZĂRNESCU.

Activitățile propuse în cadrul contractului de cercetare realizate in mail multe etape;

  1. Se vor aduna informații prin cercetarea literaturii de specialitate .
  2. Se vor efectua măsurătorile asupra comportării in-situ a elementelor de anvelopă specifice clădirilor din portofoliul ECOKIT
  3. Se vor determina proprietățile caracteristice ale materialelor din componența elementelor de anvelopă ; în perioada.
  4. Se vor disemina rezultatele obținute în urma măsurătorilor

În final, dorim să verificăm comportarea elementelor de anvelopă ale clădirilor pe care le propunem pentru a putea oferi clienților noștri cel mai bun produs posibil.”

Va vom tine la curent gradual, cu rezultatele obtinute si cu concluzia finala.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Apel PARTENERIATE PENTRU TRANSFER DE CUNOȘTINȚE (Knowledge Transfer Partenership).

COLABORATORI

Green Future
foisor.eu
foisor.eu

Se procesează