Cum ajunge lemnul un material de constructie rezistent - ECOKIT BLOG

La Ecokit construim de multa vreme case de lemn de calitate superioara. Casele noastre au ajuns pana acum in cea mai mare parte in Franta, pentru ca acolo calitatea a fost inca de la inceput primul criteriu in alegerea unei case de lemn. In ultimii ani, nevoia de calitate a inceput sa apara si in randul clientilor din Romania, asa ca ne-am pregatit sa prezentam si la noi in tara standardele de calitate pe care le-am incorporat in produsele noastre, in fabrica noastra si in toate procesele noastre de productie in toti acesti ani.
Sa incepem cu inceputul. Pentru o casa de lemn de calitate, inceputul este materia prima, adica lemnul. Lemnul utilizat de ECOKIT in structuri detine marcajul CE (semn ca este în conformitate cu specificațiile Uniunii Europene privind siguranta si sanatatea consumatorului, dar si a mediului). Acest marcaj garanteaza inca o data respectarea intocmai a celor 3 procese esentiale in prelucrarea lemnului: uscare, rindeluire-triere si tratare. Si, dupa cum veti vedea si in continuare, toate materialele pe care le folosim contin acest marcaj, ca o garantie a calitatii caselor de lemn pe structura ECOKIT.
Pentru a asigura atat rezistenta la intemperii, cat si durabilitate maxima, lemnul trebuie pregatit si prelucrat cu atentie, respectand toate etapele dupa aceleasi reguli, de fiecare data. Noi ne asiguram prin procedurile noastre de lucru ca fiecare din aceste etape primeste toata atentia necesara pentru ca produsul finit sa poata fi un standard de calitate.
De exemplu, lemnul este lasat la zvantat inainte de uscarea controlata electronic, apoi este aclimatizat inainte de a trece la etapa urmatoare. Apoi il rindeluim in fabrica pe toate cele 4 fete pentru a obtine scanduri perfect drepte si fara defecte ascunse. Chiar daca procesul de netezire presupune o pierdere la nivel de material brut, o consideram necesara pentru a livra un lemn prelucrat care sa se incadreze perfect in standardele noastre de calitate.
Apoi, pentru a-i completa rezistenta in timp, lemnul este tratat in doua moduri:
- Lemnul care urmeaza sa fie folosit ca baza a structurii peretilor verticali sau “talpa a structurii” este tratat in autoclava de o firma britanica (specializata in astfel de procedee si care emite la randul ei un certificat de calitate si conformitate.
- Lemnul folosit in structura este tratat la noi in uzina din Bacau prin imersie, si nu prin pulverizare sau pensulare, pentru ca doar astfel substanta patrunde omogen si uniform in lemn. Cele doua tipuri de tratament asigura lipsa oricaror organisme – carii, insecte, precum si rezistenta la umiditate si la foc.
O alta clasa de materiale foarte importanta pentru stabilitatea structurii si rezistenta in timp este reprezentanta de conectori si piese metalice. ECOKIT foloseste doar piese si conectori de la producatori omologati, piese galvanizate si cu marcaj CE. De folosirea lor corecta si in cantitati suficiente depide insasi verticalitatea cladirii.
Pentru izolatia interioara, cea care asigura confortul termic si fonic al locuintei, ECOKIT foloseste in mod standard vata de sticla de la producatori europeni renumiti cu certificare de conformitate si marcaj CE. ECOKIT recomanda folosirea vatei bazaltice, care, datorita densitatii mai mari, asigura o mai buna inertie termica si izolare fonica. Clientii ECOKIT pot opta si pentru materiale 100% naturale, cum ar fi vata de lemn.
Asadar, o casa de lemn moderna de calitate presupune materie prima de calitate si un proces de productie impecabil. Cand va ganditi la o casa de lemn de calitate, vrem sa va ganditi la o locuinta moderna, construita din lemn indelung prelucrat, pentru a rezista in timp, nu la o cabana din busteni.
Va invitam sa cititi si celelalte articole de pe blog pentru a vedea si alte moduri in care asiguram calitatea produselor noastre si un comfort maxim pentru toti clientii nostri.