Case din lemn preț și timp de execuție - ECOKIT BLOG

Casele din lemn devin din ce în ce mai apreciate de oamenii care doresc să renunțe la viața de la bloc, întrucât acestea au o serie de avantaje, despre care am vorbit și în alte articole de pe blog, iar cel mai important este timpul de execuție mult mai mic, comparativ cu o structură clasică de cărămidă, de exemplu. Cei care optează pentru construcțiile din lemn, trebuie să știe că, financiar, o casă din lemn construită așa cum trebuie – cu materiale de cea mai bună calitate, care să asigure rezistență în timp, cu un design deosebit și o suprafață generoasă – nu are costuri mai mici decât o casă clasică. Pentru a vedea costurile exacte, accesați case din lemn preț. Fiecare proiect are trecut prețul de pornire și puteți să faceți un calcul estimativ al costului total.

Case din lemn preț și detalii legate de construcție

Costul unei case din lemn pleacă de la aproximativ 250 euro/mp, pentru o casă la roșu, și diferă în funcție de arhitectura proiectului ales și de dorințele clientului (dacă optează pentru un proiect personalizat sau daca dorește modificări la un proiect din catalogul nostru ș.a.m.d.).

Așa cum spuneam mai sus, unul dintre marile avantaje ale caselor Ecokit e construcția propriu-zisă, care se realizează într-un timp mult mai scurt, față de zidăria clasică, pentru că:

  • lemnul este un material ușor care permite economii substanțiale la realizarea fundației;
  • sistemul constructiv pe structură de lemn permite pre-fabricarea în atelier a majorității componentelor casei;
  • necesită mai puțină manoperă pe șantier.

În aproximativ o săptămână, se ridică pereții și acoperișul casei, astfel încât celelalte lucrări pot fi realizate la adăpost de intemperii.

5.2020-07-15 at 20.48.27 (1)

Recomandarea EcoKit este ridicarea structurii de rezistență a casei de către specialiști, iar odată scheletul ridicat, realizarea finisajelor să se facă cu parteneri locali, care pot asigura service post-vânzare si intervenția echipelor pe șantier intr-un interval de timp mai scurt.

Costurile cele mai mari, atunci când vorbim de construcția unei case, sunt cele legate de finisaje – aproximativ 60% din suma totală se cheltuiește pe:

  • finisaje exterioare (învelitoare, uși si ferestre, tencuieli exterioare sau lambriu);
  • finisaje interioare (gletuieli, zugrăveli, gresie, faianță, parchet, uși interioare);
  • instalații sanitare (țevi, tubulatura, racorduri necesare pentru realizarea parții ascunse a instalațiilor, plus obiecte sanitare);
  • instalații termice (țevi, racorduri, centrală termică, calorifere ș.a.m.d.);
  • instalații electrice (rețea electrică, tablou electric, întrerupătoare, prize).

Ce avantaje în plus are o casă din lemn?

Concluzia este că o casă din lemn va costa, în final, la fel cât o casă clasică, de cărămidă, dacă este construită corect. Însă, o casă Ecokit vă asigură câteva avantaje pe care nu le veți găsi la casele pe structură clasică.

Un avantaj deosebit de important al caselor marca Ecokit este consumul de energie, care se micșorează cu până la 50%.  Izolația termică oferită de un perete pe structură de lemn este de două ori superioară unui perete de beton, de aceeași grosime. Pentru a vă demonstra acest lucru, împreună cu un specialist în domeniu, am realizat o aplicație cu ajutorul căreia se poate calcula necesarul energetic pentru încălzirea unei casei de lemn, comparativ cu o casă pe zidărie clasică.

WhatsApp Image 2020-02-10 at 11.32.15

De asemenea, ai mai mult spațiu cu până la 8%. Pereții interiori ai caselor din lemn Ecokit au o grosime de aproximativ 20 cm sau 25 cm, ceea ce înseamnă că suprafața utilă a casei poate fi cu aproximativ 8% mai mare, decât în cazul structurii pe beton.

Durata de viață a unei case Ecokit este undeva la 90-100 de ani. Ca orice alt tip de casă, i se poate construi beci, se poate turna șapă la etaj/ mansardă. Trebuie, de asemenea, menționat că o casă din lemn nu presupune nicio îngrijire specială, ulterioară. Fundația casei este una clasică, din fier și beton.

În fabrica Ecokit, lemnul este tratat cu tehnologie de top: după ce a fost în prealabil uscat la umiditatea optimă pentru construcții (14-16%), este tratat în funcție de elementul pentru care este utilizat: lemnul care vine în contact cu betonul este tratat în autoclavă, iar lemnul pentru structură este tratat prin imersie cu produse si substanțe speciale destinate sa protejeze lemnul de acțiunea diverșilor agenți biologici. Pentru conformitate, acesta poarta marcajul CE.

Vrei o casă din lemn? Contactează-ne

Ți-ai imaginat vreodată că poate fi atât de simplu să-ți construiești o casă? Gândește-te doar la diminețile cu miros de iarbă crudă, la cafeaua aburindă și aromată pe care o bei pe terasă, în timp ce copiii aleargă fericiți prin curte. E idilic, dar așa pot fi toate diminețile tale… măcar în weekend.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la tel. 0746016626 sau prin email: ecokit@case-de-lemn.com.

Taguri

case din lemn case din lemn pret case din lemn avantaje case din lemn timp executie case din lemn la rosu case din lemn la cheie

COLABORATORI

Green Future
foisor.eu
foisor.eu

Se procesează