fbpx

ECOKIT BLOG – Despre Case de lemn de calitate

RETETA ECOKIT – Ingrediente si mod de preparare (partea V si ultima!)

window

Teoretic, aceasta ar fi ultima interventie referitoare la materialele utilizate in realizarea caselor Ecokit, sau a ingredientelor din reteta Ecokit, cum le-am numit de-a lungul acestei prezentari. Spunem teoretic pentru ca, asa cum stiti, unul din marile avantaje ale caselor pe structura de lemn este adaptabilitatea si posibilitatea de a apela la multiple solutii, in special pentru finisajele interioare si exterioare. Prin urmare, lista materialelor care pot fi utilizate este practic nelimitata, din momemt ce clientul poate alege impreuna cu arhitectul orice material doreste, iar acest domeniu este in plina dezvoltare si pot aparea in orice moment materiale inedite care vor putea fi adoptate de standardele caselor de lemn.

Astazi vom prezenta cateva detalii despre materialele esentiale pentru a ne feri de frig, ploaie sau umezeala, si anume ferestrele, invelitoarea acoperisului si hidroizolatia folosita in cazul unui acoperis plat.

 

TAMPLARIE

Ecokit propune pentru varianta standard tamplarie PVC, profil PVC Rehau Brilliant Design,  fabricata cu cea mai mare grija si exclusiv din materiale de inalta calitate. Profilul Brilliant Design, clasa A, are o grosime a peretelui exterior de 3 mm, o adancime constructiva a tocului de 70 mm, sistem de etansare cu 2 garnituri, adancime constructiva a canatului de 78 mm si 5 camere de izolare.

Printre caracteristicile tehnice ale acestui profil mentionam izolatia termica U de 1.3w/m2K (cu armatura standard), izolatia termica a sticlei Ug de 1.1w/m2K (sticla termopan 24 mm) si siguranta impotriva efractiei pana la clasa 3 de rezistenta (DIN V ENV 1627). Izolatia fonica ajunge pana la clasa 4 de izolare (VDI 2719)

Avantajele oferite de acest profil de tamplarie sunt izolatia termica si fonica superioara, durabilitatea, faptul ca este usor de intretinut si are protectie antiefractie, ca si rezistenta la factorii de mediu.

 

Bine inteles, aceasta este doar propunerea Ecokit pentru varianta standard, iar clientul poate opta si pentru alte variante de tamplarie. Oferim mai jos doua exemple de optiuni :

TAMPLARIE DE LEMN: molid sau stejar triplu stratificat cu grosime de 70-80 mm, dublu sau triplu vitraj, care poate fi placat cu aluminiu.

TAMPLARIE DE ALUMINIU – profil Cortizo (Spania).

Pentru mai multe detalii referitoare la aceste optiuni de tamplarie va rugam sa contactati departamentul nostru comercial : comercial@case-de-lemn.com

 

INVELITOARE 

Invelitoarea acoperisului este realizata din tabla (Coilprofil) tip tigla metalica pentru casele ce au panta acoperisului mai are de  8 grade.  Pentru acoperisuri cu pante foarte mici folosim tabla prefaltuita. Tigla metalica imbina aspectul clasic de tigla cu rezistenta otelului pentru o protectie de durata. Profilul special conceput are decupaj dupa contur, detaliu ce face ca imbinarile sa fie aproape invizibile.  Tabla prefaltuita reprezinta cel mai sigur sistem de invelitoare, chiar si pentru pante foarte mici ale acoperisului (4-5 grade). In plus are avantajul unei greutati scazute si a unei durate mari de viata, se monteaza usor si repede.

 

In plus, un alt avantaj al invelitorii din tabla tip tilgla metalica este durabilitatea –  fiabilitatea, asigurata de calitatea materiei prime si in special de protectia stratului de zinc. Din punct de vedere estetic se poate alege o culoare cat mai apropiata de proiect, culoare care rezista in timp deoarece tabla are un strat protector special Greutatea scazuta a foilor de tabla este un alt mare avantaj, ca si faptul ca acestea  sunt realizate la dimensiunile comandate, permitand astfel un montaj usor si rapid.

 

HIDROIZOLATIE ACOPERIS TERASA

 

Hidroizolatia acoperisului terasa este realizata prin montarea unei membrane de cauciuc EPDM  Firestone de inalta calitate, destinata etanseizarii acoperisurilor tip terasa. Aceasta membrana monostrat de cauciuc sintetic este compusa din etilen-propilen-dien-monomer amestecat cu negru de fum, uleiuri, agenti de vulcanizare si alti agenti ajutatori. Amestecul chimic este calandrat pentru obtinerea de suprafete mari de material sub forma de folie, iar apoi este supus procesului de vulcanizare.

Printre avantaje amintim instalarea simpla si rapida, aceasta fiind disponibila in folii de mari dimensiuni, fapt care permite reducerea numarului de lipituri, si implicit a timpului de montare; longevitatea exceptionala – are o rezistenta aproape nelimitata la razele UV, la ozon si socuri termice; caracteristicile sale chimice raman stabile si neschimbate.

In plus, hidroizolatia propusa de Ecokit are o flexibilitate mare, membrana ramanand flexibila si la temperaturi foarte joase, de pana la -45 grade C, iar costurile globale sunt reduse.

 

Lasa un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.

Pot fi folosite urmatoarele HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*