fbpx

ECOKIT BLOG – Despre Case de lemn de calitate

Reteta Ecokit – Ingrediente si mod de preparare (partea I)

ingrediente

Pentru ca o reteta sa aiba succes, sunt necesare doua conditii. Ingredientele sa fie de calitate si sa fie respectat modul de preparare. In cazul Ecokit, modul de preparare are loc in fabrica moderna de langa Bacau, cu tehnologie de ultima ora importata din Franta, unde casele pe structura de lemn sunt considerate o delicatesa si apreciate ca atare.

Vom dedica interventia noastra de astazi ingredientelor, adica materialelor folosite de Ecokit in realizarea structurii.

Lemnul

Asa cum la rata pe varza principalul ingredient este rata, in cazul caselor pe structura de lemn principalul ingredient, fara indoiala, este lemnul folosit la realizarea structurii.

Fireste, nu se construieste cu orice fel de lemn. Asa cum rata grasa e mai gustoasa si gaina batrana face ciorba buna, in cazul nostru este vorba de un lemn special pentru constructii, uscat pana ajunge la umiditatea optima, tratat si rindeluit. Pentru conformitate, acesta poarta marcajul CE.

Lemnul folosit la structura este lemn masiv, mai exact este vorba de molid, tratat termic pana la o umiditate optima de 14-16%.

In cazul deschiderilor foarte mari folosim grinzi stratificate GLULAM, compuse din lamele din lemn imbinate cap la cap pana se ajunge la lungimea dorita, lipite apoi cu adeziv special. Aceste grinzi din lemn stratificat au un rol extrem de important, conferind o serie intreaga de avantaje : sunt foarte usoare, au o foarte buna rezistenta la umiditate si coroziune, au o capacitate portanta mare, rezista la seisme datorita greutatii reduse si lexibilitatii, si nu in ultimul rand sunt rezistente la foc !

Placile OSB

Oriented Strand Board – placi din fasii plate din lemn, dispuse pe trei straturi si presate in conditii special de temperature si presiune. Aceasta dispunere le confera o rezistenta sporita. Exista trei clase de OSB, in functie de grosime, fiecare fiind folosit cu scopuri diferite. Pentru structura, pentru planseu (pe care se calca si pe care nu se calca) si pentru astereala acoperisului.

Principalele avantaje ale placilor OSB sunt rigiditatea, coeficientul scazut de umflare la umiditate, durata lunga de viata fara a necesita intretinere, stabilitatea parametrilor indiferent de conditiile atmosferice. In plus, spre deosebire de alte materiale pe baza de lemn care nu sunt tratate, placile OSB su sunt atacate de daunatori.

Conectori metalici speciali de fixare a structurii

E nevoie de ingrediente speciale si talent ca sa nu se taie maioneza ! Asa si in cazul structurii, pe langa indemanarea echipelor de montaj, e vorba si de ingrediente speciale, si anume elementele de fixare si conectorii metalici galvanizati, omologati, care poarta marcajul CE.

Exista mai multe tipuri de elemente de fixare. In primul rand avem suporti de grinda, care pot fi vizibili sau invizibili, apoi conectori plati, coltare metalice, ancore de pana, benzi metalice perforate, benzi de contravantuire, suporti de stalpi, tije filetate, si multe altele… Evident ca nu au fost alese de noi la intamplare, ci e vorba de elemente omologate, cu marcaj CE, impuse de stadardele in vigoare si care respect reglementarile europene in domeniul constructiilor.

Lasa un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.

Pot fi folosite urmatoarele HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*