ECOKIT BLOG – Despre Case de lemn de calitate

Va invitam la concurs – care este casa voastra de vis?

Casa EcoKit

Vrem sa aflam mereu ce isi doresc clientii nostri potentiali. De aceea, am lansat prin intermediul catorva din cele mai citite bloguri romanesti provocarea catre cititorii acestora de a ne povesti cum vad ei o casa ideala, pornind de la modelele EcoKit.

 

Ideea concursului este simpla, pe blogurile participante in concurs trebuie sa ne descrieti intr-un comentariu cum arata casa visata de voi: cate carmere are, ce utilitati are (garaj, piscina), ce tehnologii va doriti. Poate va doriti panouri solare, sau poate va doriti becuri controlate prin smartphone, acesta din urma fiind si unul din premiile puse la bataie de noi. Celelalte premii pe care ne-am gandit sa le oferim pentru a va face casa un loc mai placut si mai primitor decat este acum sunt priza controlabila GSM, priza controlabila wi-fi si o lampa solara multifunctionala. Pe langa aceste premii, pe fiecare blog participant se afla un formular in care daca planuiti sa va faceti o casa in viitorul apropiat va puteti inscrie si puteti castiga prin tragere la sorti un proiect de casa personalizat realizat de arhitectii EcoKit.

 

Blogurile participante in campanie sunt: cabral.ro , arhiblog.ro, criserb.ro si mariussescu.ro. Ne bucuram ca inca din prima zi de concurs am avut atat cititori care au descris foarte frumos casa lor visata cat si cititori care ne-au invitat la discutii pe marginea avantajelor caselor de lemn.

 

Cele mai dorite case de catre participantii la concurs au fost de departe cele din gamele EcoKit InDesign si EcoKit Buget. Alegerile au diferit in functie de preferintele fiecaruia: bucatarie deschisa vs bucatarie inchisa, nevoile de spatii de depozitare, cat de mare este familia.

 

Ne-am bucurat sa pornim discutii interesante pe marginea subiectelor legate de case de lemn. Cineva ne-a intrebat care sunt operatiile de intretinere ce trebuie aplicate unei case de lemn dupa finalizarea constructiei. Raspunsul este ca dupa finalizarea constructiei nu se mai aplica tratamente suplimentare pentru lemn deoarece structura este inchisa etans, la exterior exista  termosistem cu polistiren iar la interior structura peretelui este inchisa cu folie bariera de vapori, nepermitand lemnului sa aiba contact cu mediul inconjurator. Tratamentul aplicat lemnului se realizeaza in fabrica, ulterior nu se mai pot realiza alte tratamente deoarece nu se mai justifica  decopertarea peretior, tocmai de aceea noi acordam o importanta deosebita tratarii corespunzatoare a lemnului conform standardelor.

 

Un alt subiect de discutie a fost legat de folosirea OSB-ului in constructii. Noi folosim OSB clasa 3 – conform standardelor din constructii, material ce are rol de susţinere şi rigidizare a construcţiilor pe structură de lemn, creaza un plan ermetic cu rol de barieră de vapori pentru acoperişuri  şi pereţi, iar placile de OSB nu se deformeaza la aer, ca in cazul placilor de lemn sau a altor produse pe baza de lemn, si in plus are un coeficient de umflare foarte scazut la influenta umiditatii. OSB clasa 3 are si rol de contravantuire si este omologat in acest sens (nu toate tipurile de placi sunt omologate pentru contravantuire).

 

Asteptam in continuare intrebarile voastre referitoare la casele de lemn, atat pe blogurile aflate in concurs cat si pe blogul nostru – cu cea mai mare placere va vom oferi din cunsotiintele noastre si va vom indruma sa faceti cea mai buna alegere atunci cand hotarati sa va construiti o casa.

Lasa un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.

Pot fi folosite urmatoarele HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*