ECOKIT BLOG – Despre Case de lemn de calitate

Starea de bine la metru patrat

Cello_strung_gut

Construirea unei case pentru noi si familia noastra este fara indoiala un eveniment unic in viata celor mai multi dintre noi. Trebuie, deci, sa fie un o decizie extrem de bine chibzuita. Casa nu este doar un acoperis deasupra capului…

 

Alegerea unei case pe structura de lemn EcoKit raspunde dorintelor de a ne satisface dorintele, de a ne desfata simturile, respectand in acelasi timp mediul inconjurator.

Casele pe structura de lemn, datorita versatilitatii arhitectonice si structurale, se adapteaza oricarui teren, se deschid din plin catre lumea de afara, permit amenajarea ferestrelor largi si luminoase care dau spre gradina, si mai ales ne ofera o mai buna organizare a spatiului interior, a ceea ce inseamna de fapt acasa. Lemnul, material natural si nobil, garanteaza regularizarea termica si de umiditate care protejeaza interiorul de umiditate excesiva, atat vara cat si iarna. Calitatile incontestabile in ceea ce priveste izolatia acustica si termica duc la un confort sporit, dar mai ales la scaderea considerabila a facturilor la energie ! In Suedia sau in Canada, unde iernile sunt aspre, familiile care locuiesc in case pe structura de lemn consuma mult mai putina energie pentru incalzire.

 

Cat costa starea de bine… ?

 

O casa pe structura de lemn EcoKit raspunde astazi unei nevoi din ce ce mai acute, cea a starii de bine. Sa te simti bine, tu si copiii copiilor tai, intr-un loc personalizat si adaptat propriului stil de viata.

Astazi, o casa de lemn este legatura cea mai la indemana intre oameni, obositi de ritmul vietii cotidiene care pare ca nu mai ofera momente de ragaz, si natura din care isi poate reincarca bateriile. Exemplu cel mai concludent este faptul ca in tarile cu cel mai ridicat nivel de trai (tarile Scandinave, Canada, Statele Unite) peste 90% din casele familiale construite in fiecare an sunt din lemn. In Japonia, e vorba de peste 50%.

Procentele sunt in crestere in Franta, Belgia, Elvetia, Germania. Obiectivul EcoKit este sa creasca acest procent si in Romania.

 

Lemnul – cel mai bun prieten al omului

 

Consumul din ce in ce mai mare de energie fosila si de minerale a dus la o constientizare din partea tarilor industrializate a starii mediului inconjurator, fapt care a condus catre orientarea spre scaderea consumului de energie (in special pentru a lupta impotriva efectului de sera) si spre folosirea materialelor regenerabile.

In acest context, dezvoltarea constructiilor pe structura de lemn a devenit o miza esentiala pentru salvarea planetei. Intr-adevar, lemnul, material de constructie regenerabil, necesita o cantitate redusa de energie pentru prelucrare, iar casa pe structura de lemn, prefect izolata, permite importante economii cu energia pentru incalzire.

Aici trebuie sa adaugam si celelalte avantaje majore ale constructiilor pe structura de lemn, toate conducand de fapt spre demersul mai sus amintit.

In primul rand, izolatia termica exceptionala se obtine prin combinarea lemnului, ca material utilizat la structura, cu materiale performante in izolatia termica, care se monteaza intre montantii verticali. Mai mult, izolatia termica este in perfect acord cu suprafetele vitrate extrem de mari.

La acestea se adauga si excelenta izolatie fonica, atat la zgomotele exterioare, cat si la cele din interior, intre doua etaje, cum ar fi zgomotul pasilor sau caderii obiectelor. Totul se obtine cu ajutorul materialelor extrem de performante cu rezultate exceptionale.

 

Totul pentru starea de bine a proprietarilor, pentru al carei pret nu am gasit inca formula de calcul…

 

Lasa un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.

Pot fi folosite urmatoarele HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*