ECOKIT BLOG – Despre Case de lemn de calitate

MODERN ACCES 107 – santier in desfasurare – etapa 3

POZA COLAJ BLOG

Lucrarile au avansat pe sanitierul casei MODERN ACCES 107 si pentru acest inceput de saptamana va prezentam o etapa foarte importanta in constructia acestei case: realizarea sarpantei.

Sarpanta (structura acoperisului) are rolul principal de a inchide casa la partea superioara astfel incat acesata este izolata in fata intemperiilor.

Pentru realizarea acoperisului acestui model s-au folosit doua tipuri de sarpanta : peste zona de living s-a construit cu sarpanta in panta de 9 grade, iar peste restul casei se va realiza acoperisul folosind sarpanta tip terasa.

IMG_3440 IMG_3444

Pentru ambele tipuri de sarpanta s-au folosit grinzi de 220×45 mm, lemn prelucrat si tratat in fabrica, montate la un interax de 62 cm conform calculelor structurale realizate si a proiectului de executie.

IMG_3470

 

Un rol important in realizarea sarpaneti oricarei case il constituie astereala. Pentru ca noi acordam o deosebita importanta fiecarei etape din constructia caselor pe care le realizam montajul asterialei se face doar cu OSB clasa 3 (OSB 15 mm pentru sarpanta in panta si OSB 18 mm pentru sarpanta tip terasa) nu folosim restuiri de materiale, scanduri, lemn netratat, deoarece OSB-ul rigidizeaza structura sarpantei si ii asigura o mai buna stabilitate in timp.

 

IMG_3469IMG_3472

 

O sa va tinem la curent si in perioada urmatoare cu noi detalii de pe santierul casei MODERN ACCES 107.

Lasa un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.

Pot fi folosite urmatoarele HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*