ECOKIT BLOG – Despre Case de lemn de calitate

De ce sunt casele de lemn de calitate rezistente la cutremur si alte intemperii

casa de lemn

 

In ultima vreme s-a discutat foarte mult despre cutremure si despre rezistenta locuintelor sau a cladirilor la astfel de fenomene naturale.

 

Casele de lemn ECOKIT, construite din lemn prelucrat, sunt pregatite pentru a rezista tuturor intemperiilor (cutremure, incendii, inundatii) si pentru a avea o durabilitate maxima in timp. Lemnul este in mod gresit considerat un material mai putin rezistent decat altele, rezistenta in timp peste sute de ani a unor case cu structura de lemn sau construite complet din lemn demonstrand contrariul.

Lemnul de calitate, pregatit corespunzator pentru constructie (la standardele pe care vi le-am prezentat in articolul anterior) este un material rezistent la apa, foc, si agenti biologici in timp ce o structura corect proiectata si montata ii asigura verticalitate si rezistenta, inclusiv la cutremure.

Mai mult, elasticitatea naturala a lemnului este un avantaj important al unei case de calitate realizata pe structura de lemn, la standarde europene, fata de o structura din materiale inflexibile, in cazul unui cutremur.

 

Lemnul are un comportament elastic in comparative cu peretii din beton/caramida/BCA, care la un soc tolerabil nu se deformeaza ci crapa sau chiar se rup, in timp ce structurile din lemn sau metal se deformeaza reversibil pana la un punct. Lemnul are astfel o capacitate de absorbtie a socurilor mecanice mult mai mare decat materialele inflexibile precum betonul.In plus, o structura de lemn are un raport excelent intre rezistenta si greutatea constructiei.

 

Pentru a asigura insa o rezistenta seismica maxima, lemnul trebuie sa fie perfect pregatit in toate etapele si sa fie pregatit corespunzator, folosit corect si in cantitati suficiente, la fel si elementele metalice de legatura trebuie sa asigure o imbinare perfecta.

Vom reveni pe acest subiect si pentru a va prezenta unele demonstratii pe aceasta tema realizate de partenerii nostri internationali, iar despre rezistenta la apa si foc a caselor de lemn ECOKIT o sa va vorbim si cand va prezentam etapa si elementele de izolare.

 

Structura caselor de lemn ECOKIT este realizata din lemnul pregatit la standarde europene de calitate si placi OSB, achizionate de la marii producatori europeni, cu toate certificatele de calitate si conformiate si marcajul CE.

Prima etapa in fabricarea structurii o reprezinta proiectarea pentru executie. ECOKIT foloseste programe software specializate pentru a asigura respectarea specificatiilor pana la cel mai mic detaliu. Aceste programe ajuta si la determinarea sarcinilor si rezistentelor, astfel incat toate casele ECOKIT sunt calculate structural in functie de zona in care vor fi amplasate tinand cont de incarcarile ( zapada, vant, seisme) din zona respectiva.

Pentru fiecare casa, echipa ECOKIT realizeaza un proiect de executie-montaj, din care primeste si clientul un exemplar, in care sunt detaliate toate elementele componente ale structurii, pana la cel mai mic amanunt. Fiecare element de lemn este repertoriat si numerotat, nimic nu este lasat la voia intamplarii.

Panourile pentru pereti sunt echilibrate si calibrate pe mese speciale de montaj, cu strangere pneumatice, avand ca elemente de fixare cuie speciale cu rasina, fixate cu ajutorul unor pistoale pneumatice. Sub presiune, rasina de pe cuie se incalzeseste si expandeaza, astfel incat fixarea elementelor intre ele este extrem de puternica.

Placile de OSB sunt decupate pe o masina speciala care asigura taierea perfecta si apoi fixate pe structura cu ajutorul unor capse speciale care le asigura si acestora o fixare perfecta.

Montajul structurilor este realizat de catre o echipa specializata si cu o vasta experienta in domeniu, in baza proiectului de executie-montaj realizat de catre biroul de proiectare. Echipa de montaj verifica daca fundatia indeplineste toate conditiile de calitate inainte de a incepe montarea panourilor, si apoi asambleaza toate elementele conform indicatilor din planul de montaj, respectate cu strictete in scopul asigurarii stabilitatii lucrarii.

Respectarea tuturor acestor reguli, etape si proceduri garanteaza o maxima rezistenta a caselor de lemn de calitate marca ECOKIT atat la intemperii cat si in timp. Astfel, niciunul din clientii nostri de pana acum nu isi face griji nici in privinta cutremurelor, nici in privinta altor intemperii.

 

Lasa un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.

Pot fi folosite urmatoarele HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Un comentariu la “De ce sunt casele de lemn de calitate rezistente la cutremur si alte intemperii

  1. Imi permit o intrebare …. se poate construi si pe structura metalica ?
    Multumesc !