ECOKIT BLOG – Despre Case de lemn de calitate

Case pentru urmasii clientilor nostri

090-P0068712

Este de remarcat faptul ca majoritatea proiectelor EcoKit sunt case familiale, de regula pentru familii cu unul sau mai multi copii, pe care noi ii privim ca virtualii proprietari ai caselor construite de noi !

 

Casele pe structura de lemn, ca cele construite de Ecokit, si-au cucerit deja faima pentru rezistenta deosebita, dar mai ales pentru durabilitate. Multe din constructiile pe structura de lemn au fost ridicate cu multe sute de ani in urma si au trecut cu bine proba timpului si chiar pe cea a dezastrelor naturale, inclusiv cutremure, uragane sau chiar tsunami.

Este evident ca aceste avantaje structurale nu s-au pierdut cu timpul, ci dimpotriva, au fost accentuate cu ajutorul tehnologiilor moderne, fiind astfel mult mai avantajos sa ridici astazi o casa pe structura de lemn…

 

Construite sa reziste

Sa ne uitam de unde rasare soarele… Din tara soarelui-rasare, evident. Cand e vorba de nevoia de structuri rezistente, acolo trebuie sa cautam, pentru ca un cutremur la Tokio a devenit la fel de banal ca o ploaie la Londra.

Cu peste o mie de ani in urma, constructorii japonezi au descoperit rezistenta structurilor din lemn. Au descoperit imbinarile dintre busteni si rosturi de lemn care au condus la conceperea unei structuri care sa poate face taifunurilor si cutremurelor atat de obisnuite pe acele meleaguri.

Si astazi, constructorii pe structura de lemn din toata lumea, la fel ca EcoKit, sunt interesati in primul rand de sanatatea si rezistenta structurii. Constructori, arhitecti si ingineri concep si aplica teste riguroase pentru structura din lemn si imbinarile necesare. Sunt cunoscute seminariile specializate, care au loc in direct in fata publicului, in care se testeaza rezistenta imbinarilor unei structuri de lemn cu ajutorul unor masini hidraulice.

Departamentul de Constructii Civile al Universitatii A&M din Texas a realizat un studiu care demonstreaza avantajele remarcabile ale unei structuri din lemn care se afla sub presiune. In cadrul Centrului de Cercetari Tehnologice pentru Seisme Hyogo din Japonia, cercetătorii universitari au supus o clădire pe structură din lemn inalta de 7 etaje unui seism de 7,5 grade pe scara Richter. Rezultatele au fost exceptionale.

 

Dr. Rosowsky, de la Universitatea A&M din Texas, a concluzionat rezultatele testului: „Cladirea nu a ramas numai in picioare, dar a a indeplinit toate cerintele de performanta… a corespuns se celor mai exigente asteptari. Acest lucru confirma ca putem concepe structuri din lemn de inaltime medie in zone cu risc seismic ridicat, iar aceste structuri se vor comporta foarte bine.”

 

Avand capacitatea de face fata cu bine cutremurelor, o casa pe structura de lemn va face fata cu succes si unor dezastre de mai mica anvergura, cum ar fi caderea unor copaci daramati de vant, situatie in care o constructie traditionala ar suferi pagube semnificative la nivelul structurii si acoperisului.

 

Avand in spate contextul istoric si rigorile stiintei moderne, o casa sau o cladire de birouri construita pe structura de lemn ofera o protectie substantiala.

De accea, atunci cand veti alege modelul de casa pe care doriti sa il construiti cu EcoKit, ganditi-va cum le-ar placea copiilor vostri, caci si lor la va fi casa !

 

Lasa un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.

Pot fi folosite urmatoarele HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*